Laga en god matpaj med smördeg
Smördegspaj är fantastiskt gott och enkelt. Använd smördegen som pajskal eller täck pajen med frasig smördegstopp. Fyll sedan pajen med favoriter som kyckling, broccoli, eller gör en klassisk tacopaj. Med smördeg är det också enkelt att göra en festlig västerbottenspaj.Recept på pajer
Servera goda tilltugg av smördeg
Med smördeg är det enkelt att baka av och göra goda små tilltugg till festen eller middagsbjudningen. Nästan allt blir gott så länge smördegen finns med, oavsett om det gäller piroger, snittar, snurror eller rullar. Ett frasigt och uppskattat inslag på alla bjudningar!Gör en klassisk paj på smördeg och ost
Få saker är så klassiska som en riktigt god ostpaj. Med smördeg blir det riktigt enkelt och möjligheterna att kombinera är många. Baka till exempel en smördegspaj med västerbottenost, fetaost eller chèvre. Servera också gärna ostpajerna med läckra toppingar, som räkor och crème fraîche.Vad är smördeg?
Smördeg, även kallad tusenbladsdeg eller puff pastry på engelska, är en kavlad vetedeg av mjöl, smör och kallt vatten som viks upprepade gånger så den består av många tunna skikt. När smördeg gräddas separeras skikten av ångbildningen och ett luftigt och frasigt bakverk bildas.Smördeg används till både salta och söta bakverk, det är bara att baka ut degen till önskad storlek och baka över pajer, göra piroger eller små knyten med lax och grönsaker. Eller varför inte egna croissanter till söndagsfrukosten?