Lax med japanska smaker
Denna lax i ugn med japanska smaker serveras med jasminris. Till den ugnsbakade laxen servera gärna en sallad med vaxbönor, krispiga färgglada morötter, rättika, rödlök och rostade mandelflakes.
Förberedelser
- Tina laxen.
- Sätt ugnen på 250 grader med extra grill.
Blanda ingredienserna till glazen i en kastrull och koka ihop till en lätt trögflytande sås.
Dela laxen i stora bitar och lägg upp i en ugnsform och pensla laxen med såsen.
Koka vaxbönorna enligt anvisning på förpackningen. Skala och strimla sedan morot, lök och rättika tunt, dela vaxbönorna på längden.
Lägg alltsammans i en skål och tillsätt mandel, pressa över limejuice och olivolja.
Smaksätt med salt och peppar.
Sätt in laxen i ugnen och stek i ca 5-6 minuter så att den blir genomgrillad.
Servera den ugnsbakade laxen tillsammans med bönsalladen och jasminris.
Dricks!
Inte sugen på ris? Rätten funkar minst lika bra med nudlar!