Ingredienser
Förberedelser
Knäck äggen i en skål och var noga med att du inte får med något skal.
Tillsätt vatten, salt och peppar i skålen med ägg och vispa upp äggen tills du har en jämn smet.
Värm en stekpanna på medelhög värme och ha i smöret.
När smöret har smält och slutat att bubbla kan du hälla i äggsmeten.
Stek äggsmeten i omgångar till mindre omeletter eller ha i all smet på en gång och gör en enda stor omelett.
Toppa med spenat och hyvlad parmesanost och låt spenatomeletten stekas gyllenbrun. Är du osäker på om den är klar kan du lyfta omeletten försiktigt i kanten med en stekspade och se efter.
När omeletten är gyllenbrun viker du ihop den med hjälp av stekspaden och låter den steka i 20 sekunder till för att osten ska smälta lite i kanterna.
Ta fram tallrikar och lägg upp de vikta omeletterna med spenat och parmesanost.
Ifall du vill kan du toppa med lite salt och peppar för att få lite extra smak.
Findus tipsar!
Servera gärna en tomat och fetaostsallad som tillbehör till din omelett. Vill du ha lite mer syra som kan bryta av fettet från osten och äggen kan du även lägga till lite picklad rödlök på sidan av.