Bra för plånboken och planeten
Findus har en omfattande hållbarhetsagenda där
ett av våra viktigaste områden är arbetet med att
minska matsvinn, både i vår verksamhet och genom
att hjälpa och inspirera konsumenter att minska
matsvinn hemma med fryst mat.
Att producera mat kräver stora resurser så att reducera
matsvinnet är därför viktigt för att minska matens
klimatpåverkan i en mer hållbar framtid. Findus
jobbar mot FNs hållbarhetsmål 12.3 och med att
halvera matsvinn i vår verksamhet till 2030.
Varför man bör välja fryst
Välj fryst och minska matsvinnet
Det finns flera anledningar till att svenskar slänger livsmedel. Findus frysta mat kan bidra till att minska matsvinn och spara på plånboken. | Läs mer
Hållbar lösning i frysen
Genom att djupfrysa mat kan vi ta vara på färska råvaror när det är säsong. Det är som att stanna tiden efter skörd, bakning eller fångst. Nedbrytnings-processen pausas och näringsämnen bevaras på ett naturligt sätt utan onödiga tillsatser. Produktens hållbarhet förlängs och matsvinnet minskar då det underlättar för den som ska laga mat att bara ta fram så mycket som behövs från frysen, där och då. Genom att djupfrysa maten skapas även möjligheter till mindre koldioxidintensiva transportsätt.
Vi på Findus menar att en del av lösningen ligger i frysen.