10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
En härlig grön pizza på Ebba ärter
Gå ”all in green” med den här gröna pizzan bottnad med ärtcrème så ljuvlig att du inte kommer att vilja se åt tomatsås igen. Vill du göra den vegetarisk kan du byta ut parmesan mot ost utan löpe.
Förberedelser
- Mixa tinade ärter och olivolja till en krämig sås. Smaksätt med salt och grön tabasco. Sätt ugnen på 275°C. Fördela ärtcrèmen över pizzabotten.
- Tina och dela sparrisen på längden. Dela tomaterna på mitten.
- Lägg sparris och tomater på pizzan. Riv hälften av parmesanosten och strö över. Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Hyvla över resten av parmesanosten.
- Låt svalna något och garnera med hyvlad parmesan, ett par basilikablad och några varv med pepparkvarnen.
Dricks!
- Pizzan går bra att toppa med ett par skivor prosciutto om du vill efter att den är färdigbakad.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Färdigköpt pizzadeg
Ärtcrème:
300
g
Svenska Ärter
2
msk
olivolja
grön tabasco, några droppar
Salt
Topping:
100-150
g
sparris
ca 200
g
körsbärstomater
100-150
g
parmesanost
svartpeppar
färsk basilika
Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!
-
Enkelt och gott!Jag köpte pizzabotten på surdeg och detta var verkligen lättlagat och vardagslyxigt. Skönt med grönt.Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
-
Bättre än vanlig pizza!!Denna pizza var såå god!! Alla här hemma blev överraskade - dock hade vissa väldigt låga förväntningar innan haha. Men oj så god den var! Tipsar om den till alla som vill höra!Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.