Hallonkompott med hjortronmylta

En hallkonkompott med hjortron och färsk mynta
15 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

En enkel dessert med rårörda hjortron och ingefärsgrädde

Servera den här enkla och goda hallonkompotten som dessert istället för ris á la malta. Perfekt bufféstorlek som alla orkar efter julmaten. Sött, fräscht och enkelt - kan det bli bättre?

Förberedelser

    Hallonkompott:

    1. Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.

    2. Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.

    3. Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.

    4. Blanda samman hjortron och socker.

    5. Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!

    Dricks!

    • Vill du lyfta rätten ytterligare kan du med fördel tillsätta lite citronzest när du vispar grädden, för en fräsch och syrlig smak. 

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    220 
    g
     
    Hallonpuré
    1 
    dl
     
    socker
    120 
    g
     
    hjortron
    Ingefärsgrädde:
    0,5 
    dl
     
    créme Fraiche
    1 
    dl
     
    vispgrädde
    0,5 
    tsk
     
    ingefära, malen
    1 
    msk
     
    honung
    10 
    g
     
    mynta, färsk
    Hjortronmylta:
    100 
    g
     
    hjortron
    1 
    msk
     
    socker

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält