15 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar
En enkel dessert med rårörda hjortron och ingefärsgrädde
Servera den här enkla och goda hallonkompotten som dessert istället för ris á la malta. Perfekt bufféstorlek som alla orkar efter julmaten. Sött, fräscht och enkelt - kan det bli bättre?
Förberedelser
Hallonkompott:
Koka upp hallonpurén med socker och rör om till sockret har smält.
Rör i hjortron och låt sjuda i ca 10-15 minuter. Låt svalna.
Vispa samma créme fraiche och grädde. Rör ner ingefära, honung och hackad mynta.
Blanda samman hjortron och socker.
Häll upp i ett glas och varva kompott, hjortronmylta och ingefärsgrädde. Toppa med ett blad mynta i varje glas. Klart!
Dricks!
- Vill du lyfta rätten ytterligare kan du med fördel tillsätta lite citronzest när du vispar grädden, för en fräsch och syrlig smak.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
220
g
Hallonpuré
1
dl
socker
120
g
hjortron
Ingefärsgrädde:
0,5
dl
créme Fraiche
1
dl
vispgrädde
0,5
tsk
ingefära, malen
1
msk
honung
10
g
mynta, färsk
Hjortronmylta:
100
g
hjortron
1
msk
socker