Minipajer med spenatfyllning

Minipajer med spenat, kumminost, kallröktlax och dillkvistar.
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Små pajknyten fyllda med spenatstuvning och kallrökt lax

Otroligt goda minipajer med spenatfyllning. Toppa minipajerna med kallrökt lax och dill för en extra liten touch. Receptet är avsett för bufféservering.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Stek schalottenlök och vitlök lätt.

  3. Vänd i den stuvade spenaten i lökblandningen och låt den bli genomvarm.

  4. Blanda spenatblandningen med en äggula och hälften av osten. Smaka av med salt och peppar.

  5. Dela smördegen i lagom stora rutor för att trycka ner i muffinsformar. Nagga degen. 

  6. Fyll formarna med spenatfyllningen och strö över resten av osten.

  7. Ställ på en plåt och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

  8. Servera pajerna med rökt lax och dillkvistar på toppen.

Dricks!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

160 
g
 
Stuvad Spenat
0,5 
st
 
schalottenlök
1 
st
 
ägg
50 
g
 
kumminost
salt och peppar
170 
g
 
Smördeg
80 
g
 
lax, kallrökt
7 
g
 
dill, kvistar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält