Spenatpinnar med rostade tomater och basilika
Härligt frasiga spenatpinnar med qinoa och bulgur. Servera med rostade tomater och basilikacrème som passar perfekt till våra spröda Spenatpinnar. Panerade med pretzelsmulor gör Spenatpinnarna extra krispiga och goda.
Förberedelser
Sätt ugnen på grill.
Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form med olja, vinäger, salt och peppar. Grilla tills de fått en gyllenbrun färg, ca 8-10 minuter.
Ta ut tomaterna och strö över oregano och basilika.
Sänk värmen på ugnen och tillaga Spenatpinnarna enligt anvisning på förpackningen.
Koka quinoan och bulgur enligt anvisning på förpackningarna.
Blanda ihop alla ingredienser till basilikacrèmen och ställ åt sidan för att vila.
Blanda den nu kokta quionan och bulgur och lägg upp på tallrikarna.
Lägg därefter upp Spenatpinnarna och de rostade tomaterna på tallrikarna.
Klicka ut basilikacrèmen på tallriken eller servera den vid sidan om.