20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Grillad kycklingfilé med mangoaioli, strimlad chili och färsk koriander
En härlig sommarrätt som passar veckans alla dagar. Green Cuisine Quinoamix gör det enkelt att få en välbalanserad middag utan extra jobb. En klimatsmart middag för sommarens grillkvällar.
Förberedelser
Grillad kycklingfilé:
- Blanda honung med riven ingefära och finhackad vitlök.
- Grilla den marinerade kycklingen, ca åtta minuter på varje sida.
- Ringla den smaksatta honungen över kycklingfiléerna. Salta och peppra efter smak.
Mangoaoili:
- Lägg äggulan i en skål och vispa försiktigt ner matolja. Börja med en svag stråle och öka lite efterhand som aiolin tjocknar.
- Blanda ner mangopurén i aiolin och smaka av med lite citronsaft. Salta och peppra efter smak.
- Lägg den tinade mangon i en skål och mixa med hjälp av en handmixer till en slät puré.
Veggie Sides:
Stek upp Quinoamix enligt anvisningar på förpackningen. Krydda efter smak.
Servera grillad kycklingfilé med Quinoamix och mangoaioli. Toppa med strimlad chili och färsk koriander.
Dricks!
Toppa middagen med torrostade jordnötter.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
4
st
kycklingfiléer
3
msk
honung
1
st
vitlöksklyfta
1
msk
färsk riven ingefära
Salt och peppar
Mangoaioli:
1
st
äggula
1,5
dl
matolja
1[Edit text here]
dl
fryst mango
1/2
citron
Salt och peppar
1
förpackning
1
tsk
strimlad chili
1
dl
färsk koriander