Örtig kycklinggryta från Syrien

Mouloukhiah - kycklinggryta från Syrien
10 min
förberedelsetid
45 min
tillagningstid
4
Serveringar


Prova laga Mouloukhiah, en smakrik kycklingryta från Syrien. Imponera på middagsgästerna och servera denna fantastiska gryta tillsammans med basmatiris. Örtiga och mustiga smaker!

Förberedelser

  1. Rensa Mouloukhiahbladen från stjälkar och pinnar. Blötlägg sedan bladen 5 minuter i ljummet vatten. (Väljer du att göra rätten med spenat istället för Mouloukhiahblad tinar du spenaten).
  2. Krama ur bladen. Blötlägg sedan bladen ytterligare 5 minuter i nytt vatten.
  3. Krama ur bladen så hårt du kan.
  4. Värm olja i en stekgryta.
  5. Fräs Mouloukhiahbladen/spenaten, lök, kanel och kardemumma under ständig omrörning tills bladen börjar mörkna och en örtig doft kommer från dem (5-10 minuter).
  6. Tillsätt därefter 1 liter buljong under omrörning. När det kokat upp, sänk värmen till medelvärme. Koka 15 minuter utan lock. Tillsätt mer buljong om det behövs. Konsistensen ska bli ”såsig”.
  7. Blanda hackad koriander med två pressade vitlöksklyftor och lägg i grytan.
  8. Lägg sedan kycklingbitarna i grytan och rör om.
  9. Koka upp grytan, sänk sedan till låg värme. Låt grytan puttra i 5 minuter eller tills den har lagom konsistens.
  10. Serveras med basmatiris och citronklyftor.

Ingredienser

550 
g
 
Salladskyckling
1 
påse torkad Mouloukhiah á 250g alt bladspenat
1 
gul lök
1 
tsk
 
Kanel
1 
tsk
 
Kardemumma
1 1/2 
st
 
Lagerblad
1 1/2 
msk
 
olja
40 
g
 
koriander
1 1/2 
st
 
vitlöksklyftor
5 
dl
 
Kycklingbuljong

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält