Panerad fisk är nyttigt!

Det är en vanlig missuppfattning att panerad fisk skulle vara onyttig. Men det gäller inte Findus breda sortiment av frasigt panerade filéer. Våra vildfångade fiskfiléer är MSC-märkta och fulla av nyttigheter som omega 3, selen och protein. Dessutom innehåller våra panerade filéer mindre andel mättat fett än andra vanliga livsmedel som falukorv och köttbullar. Panerad fisk – Bra mat. Helt enkelt.




FRASIG, SAFTIG OCH FULL AV VIKTIG NÄRING!




Fisk är en utmärkt källa till massor av nyttigheter som omega-3, selen och protein.
Inte så konstigt att Livsmedelsverket rekommenderar att äta fisk 2 – 3 gånger i veckan!




EN VIKTIG PROTEINKÄLLA


Protein är ett mycket viktigt näringsämne som stärker våra muskler och bygger upp immunförsvaret.




KÄLLA TILL SELEN


Fisk innehåller näringsämnen som det är svårt att få tillräckligt av och som stärker immunförsvaret.




NYTTIGA OMEGA 3 FETTSYROR


Viktigt för hjärnans funktion och uppbyggnad. Kan minska risken för hjärt- & kärlsjukdomar.

PANERAD FISK ÄR ETT PERFEKT ALTERNATIV FÖR ATT VARIERA FISKINTAGET

 




VÄLJ FULLKORNSPANERAD
FISK FÖR MER FIBER PÅ TALLRIKEN



Vår fullkornspanering innehåller 100% fullkorn. Fullkorn har flera goda hälsoeffekter.




VISSTE DU ATT...


Panerad fisk innehåller mindre andel av mättat fett än andra vanliga maträtter som köttbullar och wienerkorv. I tabellen nedan kan du se jämförelserna med våra panerade fiskfiléer.
Näringsinnehåll, portion = 120g
Fett Mättat fett Omega-3 Protein
Frasiga fiskpinnar 9 0,7 1,4 16
Sprödbakad torskfilé 10 0,7 1,1 16
Spröda Crispies 11 0,8 1,2 14
Lättpanerad Fiskfilé 12 1,0 1,3 17
Fullkorns Fiskfilé 16 1,1 1,4 16
Falukorv 17 7,3 <0,1 10
Köttbullar 18 7,7 <0,1

16

Hamburgare 21 9,22 <0,1

29

Wienerkorv 29 10,7 <0,1 12
 

Liten fettskola

Det finns både bra och mindre bra fetter som man kan få i sig. Kroppen behöver rätt sorts fett, men alla fetter är kaloririka. Därför ska vi äta de nyttiga fetterna och minska på de mindre nyttiga.

Fisk innehåller nyttiga omega 3-fettsyror, som sänker blodtrycket och kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Omega 3-fettsyror är även viktiga för barns utveckling av hjärna och syn.


Mättat fett

Finns framför allt i charkuteri- och mejeriprodukter. För stor andel mättat fett i maten kan öka risken för hjärt och kärlsjukdomar.

Enkelomättat fett

Tillhör de goda fettsyrorna som kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. Finns i nötter, oliver, olja, avokado och kyckling.

Fleromättat fett – omega-3 / omega-6

Bra fetter som minskar risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Fisk är en stor källa till nyttiga fleromättade fetter.

ALL FISK ÄR NYTTIG. BÅDE MAGER OCH FET FISK.

 

FRASIG PANERING MED
SAFTIG FISKFILÉ ÄR ETT BRA
SÄTT ATT FÅ BARN ATT ÄTA
MER FISK

 

ÄT FISK 2 – 3 GÅNGER I VECKAN!*

*Livsmedelsverkets rekommendation

 

Snabb, god och nyttig middag med panerad fisk.