Smaksätt din majonnäs
Det finns mycket du kan göra för att ge majonnäsen det där lilla extra i smakupplevelse. Ge en asiatisk twist med soja och ingefära eller en somrig smak med gräslök, citron eller ramslök. Eller varför inte testa att blanda upp den med lite tryffel och servera i hamburgaren?Recept & tips på smaksättningar
Gör egen majonnäs med stavmixer
Låter det svårt att göra majonnäs själv? Testa att göra det med stavmixer istället. Lägg ingredienserna smal bägare. Ställ ner stavmixern på botten och sätt på. Vicka långsamt fram och tillbaka så oljan blandas i och du får in luft i röran. Känns det fortfarande komplext så kan du alltid se till att ha färdig majonnäs hemma.Hur räddar man en majonnäs som har skurit sig?
Spricker majonnäsen kan du prova att tillsätta en msk iskallt vatten och vispa kraftigt. Funkar inte det kan du prova att vispa 1-2 äggulor i en ren skål och tillsätta den skurna majonnäsen lite taget under kraftig vispning. Alternativt kan du se alltid ha en färdig majonnäs hemma att ersätta den skurna majonnäsen med.Vad är majonnäs?
Majonnäs är en så kallad emulsion mellan äggula och matolja som bildar en krämigt len blandning. Den smaksätts vanligtvis med senap och vinäger eller citron. För att blandningen ska bindas ihop blandas oljan i separat, långsamt under vispning. Du kan även göra en veganskt majonnäs,Majonnäsen har en rad olika användningsområden inom matlagning, den är god och älskad som sig själv men utgör även basen i många såser som remouladsås, aioli och tartarsås.