Ångad torskfilé på torn av rotfrukter
Ångad torskfilé med ett torn av rostade morötter och palsternackor serverad med romanescokål och avokadosås.
Förberedelser
Värm upp ugnen till 180 grader.
Tina torskfilén och krydda med salt, peppar och lite rapsolja i en ugnsfast form.
Tvätta och skrubba rotfrukterna ordentligt och skär dem i 5mm skivor. Rosta dem i panna med minimum av fett. Salta och peppra.
Skär små floretter av romanescon och blanchera lätt.
Rosta samtidigt potatisen i ca 25 min och krydda upp den med din favoritkrydda.
Sätt in torsken i ugnen de 5 sista minuterna av potatisrostningen så blir filéerna perfekt tillagade med ca 52 grader i centrum.
Lägg upp på tallrikarna med torskfilén överst och nappera trevligt såsen.
Avokadosås:
Koka upp alla ingredienserna till såsen, utom avokadon. Skär ner avokadon och mixa till en jämn och fin sås.
Smaksätt med salt och vitpeppar.
Dricks!
Krydda potatisen med olivolja, salvia, flingsalt och svartpeppar. Eller servera med vildrisblandning eller en härlig bulgursallad. Riv över lite citronskal för extra friskhet till såsen.