Ångad torskfilé på torn av rotfrukter

Ångad torskfilé på torn av rotfrukter
15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ångad torskfilé på torn av rotfrukter

Ångad torskfilé med ett torn av rostade morötter och palsternackor serverad med romanescokål och avokadosås.

Förberedelser

  1. Värm upp ugnen till 180 grader.

  2. Tina torskfilén och krydda med salt, peppar och lite rapsolja i en ugnsfast form.

  3. Tvätta och skrubba rotfrukterna ordentligt och skär dem i 5mm skivor. Rosta dem i panna med minimum av fett. Salta och peppra.

  4. Skär små floretter av romanescon och blanchera lätt.

  5. Rosta samtidigt potatisen i ca 25 min och krydda upp den med din favoritkrydda.

  6. Sätt in torsken i ugnen de 5 sista minuterna av potatisrostningen så blir filéerna perfekt tillagade med ca 52 grader i centrum.

  7. Lägg upp på tallrikarna med torskfilén överst och nappera trevligt såsen.

Avokadosås:

  1. Koka upp alla ingredienserna till såsen, utom avokadon. Skär ner avokadon och mixa till en jämn och fin sås.

  2. Smaksätt med salt och vitpeppar.

Dricks!

  • Krydda potatisen med olivolja, salvia, flingsalt och svartpeppar. Eller servera med vildrisblandning eller en härlig bulgursallad. Riv över lite citronskal för extra friskhet till såsen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

4 
st
 
Fina filéer av torsk MSC
150 
g
 
morötter
150 
g
 
palsternacka
150 
g
 
romanescokål
300 
g
 
färskpotatis
Avokadosås:
1 
st
 
avokado
2 
dl
 
cremefraiche
1,5 
dl
 
fiskbuljong
2-4 
matlagningsvin
salt och peppar
olivolja

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält