Panerad fisk med jordärtskocksmos, kantareller och spenat

Fröbakad fisk med jordärtskocksmos, kantareller och spenat
25 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Panerad fisk med krämigt jordärtskocksmos och kantareller

Härligt frasig fröbakad fisk med ett krämigt mos på jordärtskockor. Servera med kantareller, färsk spenat och tomater. En fiskrätt som funkar minst lika bra mitt i veckan som till helgen.

Förberedelser

  1. Skala och koka jordärtskockorna i ca 20 minuter, tills de blivit mjuka, i lättsaltat vatten.

  2. Häll av vattnet och mosa jordärtskockorna med en elvisp eller mixerstav. Tillsätt smör och vispgrädde. Smaka av med salt.

  3. Tillaga de panerade fiskfiléerna enligt anvisning på förpackningen.

  4. Hacka schalottenlöken samt ansa svampen och riv i mindre bitar.

  5. Lägg en klick jordärtskocksmos vid sidan av och lägg fisken ovanpå svampen.

  6. Fräs löken i smör och tillsätt kantarellerna. Fräs i några minuter, lägg på timjan och salta samt peppra.

  7. Lägg upp spenaten på tallrikarna. Dela därefter tomaterna på hälften och lägg dessa ovanpå spenaten.

  8. Fördela kantarellerna över spenaten och tomaterna.

  9. Rösta solrosfrön och pumpafrön i en torr stekpanna på hög värme. Strössla över fisken och moset. 

Tips!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 förpackningar 
Spröda Crispies
Jordärtskocksmos: 
800 
g
 
jordärtskocksmos
1 
msk
 
smör
2 
msk
 
vispgrädde
salt och peppar 
Kantareller: 
1 
st
 
schalottenlök
400 
g
 
kantareller
några kvistar timjan 
smör till stekning 
salt och peppar 
Tillbehör: 
50 
g
 
färsk spenat
12 
st
 
körsbärstomater
Solrosfrön och pumpafrön

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält