Panerad fisk med krämigt jordärtskocksmos och kantareller
Härligt frasig fröbakad fisk med ett krämigt mos på jordärtskockor. Servera med kantareller, färsk spenat och tomater. En fiskrätt som funkar minst lika bra mitt i veckan som till helgen.
Förberedelser
Skala och koka jordärtskockorna i ca 20 minuter, tills de blivit mjuka, i lättsaltat vatten.
Häll av vattnet och mosa jordärtskockorna med en elvisp eller mixerstav. Tillsätt smör och vispgrädde. Smaka av med salt.
Tillaga de panerade fiskfiléerna enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlöken samt ansa svampen och riv i mindre bitar.
Lägg en klick jordärtskocksmos vid sidan av och lägg fisken ovanpå svampen.
Fräs löken i smör och tillsätt kantarellerna. Fräs i några minuter, lägg på timjan och salta samt peppra.
Lägg upp spenaten på tallrikarna. Dela därefter tomaterna på hälften och lägg dessa ovanpå spenaten.
Fördela kantarellerna över spenaten och tomaterna.
- Rösta solrosfrön och pumpafrön i en torr stekpanna på hög värme. Strössla över fisken och moset.
Dricks!
Anpassa rätten för glutenintoleranta? Testa Findus Glutenfria Frasiga Fiskfiléer!