10 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Somrig lax med örttäcke
Varför inte bjuda vännerna på grillad lax i sommar? Testa detta fräscha sommarrecept med aromatiskt örttäcke och couscous gjord på blomkål. Det kommer blir en garanterad succé!
Förberedelser
- Lägg laxfiléerna på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner. Tänd grillen och invänta fin glöd.
- Mixa basilika, persilja, citronsaft och –skal, olivolja och salt till en örtpasta.
- Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Pulsmixa blomkålsbuketterna i en matberedare till couscous-storlek och koka hastigt i vattnet, cirka 1 minut. Häll av och kyl ner i kallt vatten, låt rinna av väl.
- Grovhacka oliver och kapris och blanda med blomkålscouscousen i en bunke. Tillsätt resterande ingredienser och häll upp i en skål.
- Salta laxfiléerna och bred på hälften av örtapastan på laxfiléerna och grilla direkt på galler eller på en bit folie. Sätt på locket på grillen och låt fiskfiléerna bli helt genomlagade, det tar cirka 3–4 minuter.
- Bred på resterande örtpasta på laxen och servera tillsammans med blomkålscouscousen.
Dricks!
- Lax tillagas snabbt och tänk därför på att använda ett riktigt varmt galler när du grillar för att få en fin stekyta och en perfekt kärna. Då lossar också fisken lätt från gallret.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
4
st
15
g
basilika
30
g
persilja
1/2
citron, pressad saft och rivet skal
1
tsk
hackad persilja
1/2
dl
olivolja
Salt
Blomkålscouscous
550
g
Blomkål
1
dl
svarta oliver
100
g
sojabönor
15
g
1/2
dl
kaprisbär
2
msk
olivolja
1/2
citron, pressad saft och rivet skal
Salt och nymald svartpeppar