Grillade laxspett med nordiskt ris, grön sparris & dill

Nordiskt ris med grön sparris, dill och grillade laxspett
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Grillade laxspett med citron 

Tips till middagsbjudningen i sommar? Bjud på dessa underbart goda grillade laxspett med citron. Servera gärna med ris, sparris och avsluta rätten med lite dill.

 

Förberedelser

  1. Börja med att förbereda riset. Skala och finhacka löken och palsternackan.
  2. Låt grönsakerna svettas en stund i lite olivolja, ta sedan riset och låt det fräsa tills det blir lite genomskinligt utan att ta färg.

  3. Tillsätt vattnet och salt, låt sjuda på svag värme under lock i ca 15-20 minuter.
  4. Blanda ättikan och sockret i ett glas. Dela ner sparrisen i bitar.
  5. När riset är klart, blanda ner hälften av ättika- och sockerblandningen, smaka av. Smaken ska kännas fräsch och lite syrlig.
  6. När du är nöjd med smaken så vänd i sparrisen och dillen.
  7. Smaksätt med svartpeppar från kvarn. 
  8. Dela varje lax i tre bitar. Sätt sedan laxen på spettet, varva med de tunna citronskivorna som du viker ihop dubbelt. Salta och peppra.

  9. Grilla/stek laxen ett par minuter på varje sida.

Dricks!

  • Blir där lite ättika-socker blandning över så häll detta över laxen när den är färdiggrillad. Det blir supergott!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

4 
st
 
4 
grillspett
2 
st
 
citron
havssalt och peppar
3 
dl
 
basmatiris
1 
st
 
gul lök
1 
st
 
palsternacka
6 
dl
 
vatten
1 
tsk
 
Salt
200 
g
 
sparris
1 
msk
 
dill
Smaksättning:
3/4 
msk
 
socker
1 
msk
 
12% ättika

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält