Lax med Ebbaärtsrisotto

Ärtrisotto
10 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Lax med krämig och god risotto på Ebba-ärter

Vem älskar inte risotto? När risotton dessutom innehåller både Ebba-ärter och lax är succén ett faktum. Vi kallar rätten helt enkelt för Lax med Ebba-ärtrisotto!


Förberedelser

  1. Sätt på ugnen och värm till 180 grader.
  2. Tina och pensla laxfiléerna med lite olja och krydda med salt & peppar. Låt stå.
  3. Koka upp buljongen vid sidan om så går det lite fortare att göra risotton och det blir ett bättre slutresultat.
  4. Stek nu löken försiktigt i olivoljan utan att den tar färg.
  5. Vänd ner riset i löken och tillsätt lite av grönsaksbuljongen i taget. 
  6. När riset börjar kännas mjukt och bra sätter du in laxen i ugnen och stänger av densamma efter en minut, låt stå tills laxen håller ca 48-50 grader i centrum.
  7. Blanda under tiden ner ärterna och parmesanosten i risotton och avsluta med att smaka av med salt & peppar samt smöret.

Dricks!

  • Servera direkt och garnera med ärtskott eller någon annan favoritört.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

300 
g
 
200 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
Finhackad lök
3 
msk
 
olivolja
300 
g
 
Risottoris
1 
liter
 
grönsaksbuljongtärning
25 
g
 
riven parmesan
30 
g
 
smör
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält