20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Grön ärtrisotto med rostad blomkål
En ärtrisotto med smak av dragon får sällskap av rostad blomkål. I slutet av tillagningen tillsätts en blomkåls- och ärtpuré med smak av vitlök och parmesan. Avsluta med rostad blomkål och ärtskott.
Förberedelser
Risotto:
Fräs löken, dragonen med riset i olivoljan. Det ska inte ta färg.
- Häll på vinet, och låt det sjuda på svag värme. När vinet kokat ner, fyll på med hett vatten efterhand som vätskan kokar in så att riset långsamt hinner absorbera vätskan.
Puré:
- Låt småkoka i 15 minuter.
- Lägg blomkålen och ärtorna i en kastrull med vitlöksklyftan. Häll på vatten så att det precis täcker, salta.
Låt det hela koka upp, häll av vattnet men spara ca 2 dl till mixning av purén.
Mixa purén ljusgrön och slät med lite av kokvattnet och en kula smör.
Smaksätt riset med purén på slutet av tillagningen så att det blir krämigt och smaksätt med salt och peppar, samt lite riven parmesan.
- Bryn resten av blomkålen med lite olivolja i en stekpanna och vänd ner ärtskott och spenat.
- Lägg upp risotton i djupa tallrikar och toppa med rostad blomkål, spenat och ärtskott.
Dricks!
Toppa risotton med hyvlad parmesan!
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2
st
schalottenlökar
1
Torkad dragon eller några kvistar färsk
1/2
dl
olivolja
4
dl
Arborioris
1/2
tsk
Salt
3
dl
Vittvin
ca 4-5
dl
vatten
1
dl
Riven färsk parmesan
Blomkåls- och ärtpuré:
150
g
Blomkål
3
dl
Svenska Ärter
1
vitlöksklyfta
Salt
25
g
smör
2
dl
Kokvatten
Till Servering:
150
g
Blomkål
Färsk spenat och ärtskott