Räkcocktail med sparris och chili

Räkcocktail med sparris
15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Smakrik räkcocktail med sparris och chili

En fräsch räkcocktail med sparris som är smaksatt med chili. Perfekt att ha som förrätt på middagsbjudningen eller varför inte som en mindre rätt på buffén? Smaklökarna kommer att jubla!

Förberedelser

  1. Skär sparrisen i mindre bitar, spara knopparna till garnering.

  2. Blanda sparrisen med räkor, chili, vitlök, limesaft och rivet skal samt olivolja och salt.

  3. Varva räkblandningen med salladsblad i glas. Toppa med rödbetsgroddar och svarta sesamsfrön.

Dricks!

  • Servera gärna tillsammans med rostat vitlöksbröd.

Ingredienser

200 
g
 
sparris
500 
g
 
räkor med skal eller 250 gr räkor utan skal
25 
g
 
hackad chili
1 
st
 
vitlöksklyfta, riven
1 
st
 
lime, pressad saft och rivet skal
2 
msk
 
olivolja
70 
g
 
salladsblad (t.ex. maché eller ruccola)
20 
g
 
rödbetsgroddar till garnering
Salt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält