Panerad fisk med härliga rotfrukter och rostade frön
En rätt som gör det enkelt att äta mer fisk. En krispigt panerad fisk med mjuka, ugnsrostade rotfrukter. Addera en frisk citronsås för härlig fräschör och rostade frön för crunch. Smaklig måltid!
Förberedelser
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj morötterna, palsternackorna och polkabetorna. Skär dem i små klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och lägg på timjan.
Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och strö över flingsalt.
Vispa crème fraîche och tillsätt därefter citronsaft, citronzest samt honung. Smaka av med salt.
Tillaga Findus Spröda Crispies enligt anvisning på förpackningen.
Rosta solrosfrön och pumpafrön i en torr stekpanna på hög värme.
Lägg upp rotfrukterna på tallrikarna och lägg därefter på fisken. Strössla över de rostade fröerna och servera med en klick sås på varje tallrik.
Tips!
Glöm inte att pressa lite extra citron över fisken!