Panerad fisk med härliga rotfrukter och rostade frön

Ugnsrostade rotfrukter med fröbakad fiskfilé och citronsås
15 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Panerad fisk med härliga rotfrukter och rostade frön

En rätt som gör det enkelt att äta mer fisk. En krispigt panerad fisk med mjuka, ugnsrostade rotfrukter. Addera en frisk citronsås för härlig fräschör och rostade frön för crunch. Smaklig måltid!

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skölj morötterna, palsternackorna och polkabetorna. Skär dem i små klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olja och lägg på timjan.

  3. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Ta ut och strö över flingsalt.

  4. Vispa crème fraîche och tillsätt därefter citronsaft, citronzest samt honung. Smaka av med salt.

  5. Tillaga Findus Spröda Crispies enligt anvisning på förpackningen.

  6. Rosta solrosfrön och pumpafrön  i en torr stekpanna på hög värme. 

  7. Lägg upp rotfrukterna på tallrikarna och lägg därefter på fisken. Strössla över de rostade fröerna och servera med en klick sås på varje tallrik.

Tips!

  • Glöm inte att pressa lite extra citron över fisken!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 förpackningar 
Spröda Crispies
Ugnsrostade rotfrukter: 
2 
st
 
morötter
2 
st
 
palsternackor
2 
st
 
polkabetor
2 
st
 
rödlök
2 
msk
 
rapsolja eller olivolja
några kvistar timjan 
flingsalt 
Citronsås: 
2 
dl
 
crème fraiche
1 
st
 
citron
 
saft och zest
1 
tsk
 
honung
 
flytande
Solrosfrön och pumpafrön  

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält