Wok med classic räkor och stekt ris

Wok med classic räkor och stekt ris
4
Serveringar

Wok med classic räkor och stekt ris


Förberedelser

  1. Stek räkorna i olja i en stekpanna el wok 2-3 minuter. Ta upp ur stekpanna/wok och lägg på en tallrik.
  2. Fräs Vitlök, wokgrönsaker i olja på hög värme i en stekpanna/wok i 3-4 minuter. Tillsätt salladslök, ingefära, chili och ärtor och ris. Stek i ca 2 minuter.
  3. Vispa upp äggen. Flytta undan ris och grönsaker på sidorna av wok/stekpanna och gör ett hål i mitten. Häll i de uppvispade äggen och låt steka där ca 1- 2 minuter.
  4. Rör runt i äggen tills de börjar stelna och blir krämigt. Blanda då ris och ägg tillsammans.
  5. Häll i soja och sesamolja och tillsätt räkorna och rör runt.
  6. Strö på rostade sesamfrö och servera direkt.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

400 
g
 
Vannameiräkor
2 
st
 
vitlök
200 
g
 
3 
st
 
Salladslök
 
, tunt skivad
2  
tsk
 
ingefära
 
, riven
1 
st
 
röd chili
 
, tunt skivad
2 
dl
 
Svenska Små fina Ärter
6 
dl
 
kokt ris
 
, kylt
4 
st
 
ägg
2-3 
msk
 
olja till stekning
2 
tsk
 
sesamolja
1 
msk
 
rostade sesamfrö
2 
msk
 
soja

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält