Sparris med parmesan & pinjenötter

Grillad sparris med parmesan och pinjenötter
5 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Festligt tillbehör till buffébordet eller grillrätten

Sparris är ett tillbehör som passar till de flesta grillrätter. Om du dessutom grillar dem med olivolja och strör över parmesanost och pinjenötter innan servering blir det en succé.

Förberedelser

  1. Pensla sparrisen med 2 msk olivolja och lägg sedan på grillen (grillpanna går också bra).

  2. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.

  3. Plocka av sparrisen från grillen och häll över citronsaft från en citron och resterande olivolja. Toppa sparrisen genom att strö över riven eller flagad parmesanost och lite pinjenötter.

Dricks!

  • Går även att servera som en förrätt.

Ingredienser

400 
g
 
sparris
100 
g
 
parmesanost
1 
st
 
citron
3 
msk
 
pinjenötter
6 
msk
 
olivolja
salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält