
7 min
förberedelsetid
7 min
tillagningstid
2
Serveringar
Haricots verts med örtsmör med smak av vitlök och örter
Haricots Verts eller franska gröna bönor är brytbönor som skördas tidigt. De är kända för sin textur och gröna färg. Haricots Verts kan tillagas på flera olika sätt men vanligast är att man blancherar eller förväller bönorna. Det går ut på att du kokar brytbönorna i 3 minuter och därefter skickar ner dem i iskallt vatten för att stoppa tillagningen.
För att smaksätta bönorna kan du med fördel göra det tillsammans med ett örtsmör och lite flingsalt. Perfekt tillbehör till färsbiffar, torskrygg eller grillat kött.
Förberedelser
- Ta fram bönorna ur frysen och 1 msk smör från kylskåpet.
- Under tiden som smöret blir rumstempererat kan du skala och hacka schalottenlöken.
- Koka upp 1 liter vatten och ha i hela påsen med Haricots Verts, samt en nypa salt.
- Skala och pressa ner vitlöken i en skål och tillsätt smöret.
- Hacka lite färska örter som du gillar (1 msk).
- Häll ner örterna tillsammans med schalottenlöken i skålen med vitlök och smör och rör om tills det blir en jämn smet (30 sekunder).
- När Haricots Verts kokat i 3 minuter kan du ta av de från plattan. Häll över bönorna i ett durkslag och skölj dem med iskallt vatten i ca 1 minut för att stoppa tillagningen.
- Häll upp bönorna på ett fat eller i en skål och klicka över örtsmöret.
Tips!
- Du kan med fördel riva fryst fetaost eller parmesanost på toppen av bönorna för att ta rätten till nya höjder. Det går snabbt att få till ett gott tillbehör med vårt Haricots Verts. Testa även att byta ut brytbönorna mot Findus Vaxbönor för variation.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
förpackning
Haricots Verts
1
msk
smör
1
tsk
pressad vitlök
3
msk
hackad schalottenlök
Dina favorit örter