Pesto på svenskt vis med Ebba ärter
Har du också ätit pasta pesto hundra gånger?
Här nedanför har vi skapat ett twistat recept med ärtpesto i stället för den klassiska varianten. Testa att göra en grön ärtpesto och skippa de dyra pinjenötterna!
Ärtpesto är en klassisk svensk rätt som är mycket populär bland både barn och vuxna. Den är enkel att laga, går snabbt och blir väldigt mumsig. Ärtpesto pasta är en perfekt rätt att ha till lunch eller middag.
Förberedelser
Koka upp en liter vatten i en kastrull och ta ut ärterna ur frysen.
Tillsätt ärtorna i kastrullen och dra bort de från värmekällan. Ärtorna ska sjuda i 2-3 minuter.
Riv citronzest från en halv citron och pressa ut saften i din mixer.
Häll av vattnet från ärterna och häll över ärterna i mixern tillsammans med de övriga ingredienserna.
Mixa alla ingredienser i 2-5 minuter beroende på vilken konsistens du vill att din ärtpesto ska ha.
Dricks!
Det passar utmärkt att ha ärtpesto på pizza, frukostmackan, till fisken eller i en klassisk pasta pesto.