Ärtbiffar med citroncrème

Bruschetta med ärtröra
15 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar

Matiga ärtbiffar med citroncréme och sambal

Dessa ärtbiffar är ett smarrigt vegetariskt alternativ och fullt av nyttigheter. Ärter har så många olika användningsområden och är inte längre ett tillbehör utan en större del i gröna huvudrätter. Om du vill att biffarna ska ha en tydligare struktur mixar du ingredienserna lite kortare tid men kan eventuellt behöva lite extra ägg som binder ihop ärtbiffarna. Njut av en riktigt smarrig rätt baserad på ärtor från våra svenska odlingar.   

 

Förberedelser

  1. Mixa alla ingredienserna till önskad konsistens i en blender eller med en stavmixer.

  2. Värm upp en stekpanna med non-stick beläggning och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida.

  3. Ta fram en skål eller en liten kopp och blanda smetana med citronsaft och kryddorna.

  4. Smaka av citroncrémen och se ifall du måste justera den något med mer salt, citronsaft eller peppar. 
  5. Servera ärtbiffarna med citronkrämen och invänta beröm från de andra i familjen.

Dricks!

  • Servera gärna ärtbiffarna med en trevlig couscoussallad eller en grönsallad med tomat och gurka. Om du tycker att rätten blir för syrlig kan du tillsätta ett par droppar honung i citronkrämen som bidrar med en angenäm sötma. 

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

100 
g
 
quinoa, kokt
1 
st
 
ägg
200 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
citronskal 1 msk citronsaft
1 
tsk
 
sambal oelek
Salt och peppar
2 
dl
 
smetana
1/2  
dl
 
citronsaft
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält