Matiga ärtbiffar med citroncréme och sambal
Dessa ärtbiffar är ett smarrigt vegetariskt alternativ och fullt av nyttigheter. Ärter har så många olika användningsområden och är inte längre ett tillbehör utan en större del i gröna huvudrätter. Om du vill att biffarna ska ha en tydligare struktur mixar du ingredienserna lite kortare tid men kan eventuellt behöva lite extra ägg som binder ihop ärtbiffarna. Njut av en riktigt smarrig rätt baserad på ärtor från våra svenska odlingar.
Förberedelser
Mixa alla ingredienserna till önskad konsistens i en blender eller med en stavmixer.
Värm upp en stekpanna med non-stick beläggning och stek biffarna 3-4 minuter på varje sida.
Ta fram en skål eller en liten kopp och blanda smetana med citronsaft och kryddorna.
- Smaka av citroncrémen och se ifall du måste justera den något med mer salt, citronsaft eller peppar.
- Servera ärtbiffarna med citronkrämen och invänta beröm från de andra i familjen.
Dricks!
Servera gärna ärtbiffarna med en trevlig couscoussallad eller en grönsallad med tomat och gurka. Om du tycker att rätten blir för syrlig kan du tillsätta ett par droppar honung i citronkrämen som bidrar med en angenäm sötma.