Ebbas ärtglass

En av festivalfavoriterna var Ebbas Ärtglass
30 min
förberedelsetid
1 h
tillagningstid
4
Serveringar

Glass på ärta!

Ärtglass är en underbart god glass gjord på ärter. Det kanske inte är just ärter som förknippas med glass, men när du väl testat är vi säkra på att det kommer bli en ny favorit. Glass med ärter är en blir till en härligt grön glass med en söt smak. Vi tycker att glassen blir godast med vår svenska Ebba ärta då den är en söt och är närodlad i Dalsland.

 

  

 

Förberedelser

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna med en sked.
  2. Mixa ärtorna i matberedare till slät grön puré.
  3. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden, låt blandningen sjuda i ett par minuter. När två minuter har gått, drar du av den från värmen.
  4. Vispa ägg och socker luftigt. Tillsätt den varma mjölken och ärtpurén under omrörning.
  5. Värm blandningen till 82°, tills den börjar tjockna. OBS! DEN FÅR EJ KOKA!
  6. Låt blandningen kallna i kylskåp till nästa dag för att till fullo kunna dra till sig smaken av vanilj.
  7. Starta glassmaskinen och häll därefter i blandningen och låt gå ca 45 min tills glassen är fast, eller tills omröraren inte längre roterar.
  8. Njut av en grön och krämig ärtglass gjord på svenska Ebba ärter!

Dricks!

  • Toppa glassen med hackade lättrostade mandlar för ett lyxigare strössel, och ett myntablad för extra fräschör.

    Ska glassen serveras till barnen i familjen kan du med fördel toppa glassen med smulor av mixade Oreokex eller några hallon.

     

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

150 
g
 
Svenska Ärter
1 
st
 
vaniljstång
2 1/2 
dl
 
mjölk 3%
2 
dl
 
vispgrädde
2 
st
 
ägg
1 
st
 
äggula
2 1/4 
dl
 
socker

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält