45 min
förberedelsetid
15 min
tillagningstid
4
Serveringar
Rökt lax på en bädd av ärtor och pepparrot
Denna läckra rätt med rökt lax på en bädd av ärtor och pepparrot är enkel att laga men imponerar på middagsgästerna. De söta ärtorna och den skarpa pepparroten balanseras ut av den rökiga smaken av laxen. Med några kvistar av dill blir denna rätt en fröjd för både ögon och smaklökar.
Förberedelser
- Koka senapsfrön i vatten tills de är mjuka och skölj under kallt vatten så beskan förvinner något.
- Koka upp lagen och lägg i senapsfrön och sjud i ca 10 minuter. Låt ligga i lagen tills de har svalnat.
- Vispa crèmefraiche med citronsaft tills det tjocknat. Tillsätt pepparrot, salt och peppar.
- Skär tunna skivor av den rökta laxen eller skippa det här steget ifall laxen redan är skivad i förpackningen.
- Koka upp vatten, lägg i ärtor och drar av plattan och låt stå i 3 minuter. Häll av.
- Lägg upp ärtor, bladspenat och picklade senapsfrön på ett fat eller en tallrik. Spritsa pepparotskrämen på olika ställen och varva med skivor av den rökta laxen.
Dricks!
- Passar utmärkt till buffén eller som en förrätt till en fin trerätters middag. Om du inte äter lax går det bra att servera ugnsbakade strimlor av aubergine istället.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Picklade senapsfrön:
0,5
dl
ättika
1
dl
socker
1
dl
vatten
0,5
dl
senapsfrö
200
g
crème fraiche
1/2
citron, saft
2
msk
pepparrot
Salt och peppar
200
g
Svenska Ärter
300
g
skivad rökt lax
2
kvistar dill
En näve bladspenat
Salt och peppar