Tips när du steker frysta grönsaker
Innan du häller i de frysta grönsakerna i stekpannan är det viktigt att du låter steksmöret börjar bubbla. Då är stekpannan tillräckligt varm och vattnet från smöret har avdunstat. Stek de frysta grönsakerna på hög värme så att även vattnet från grönsakerna avdunstar. Då får du till den krispiga ytan på grönsakerna.
Tillaga Veggie Sides i en het stekpanna
Veggie Sides grönsaksblandning är det perfekta tillbehöret till både naturell fisk och panerad fisk. För bästa resultat, stek upp Veggie Sides direkt från frysen i en het stekpanna med matfett. Efter 6–7 min är Veggie Sides redo att serveras. Undvik att steka på för låg värme, för att då är det lätt att grönsaksblandningen blir lite mjuk och seg.
Kan jag använda frysta grönsaker till soppa?
Ja, det går utmärkt. Att göra en grönsakssoppa av fryst broccoli eller wokade grönsaker är perfekt. Stek eller koka upp de frysta grönsakerna och mixa med stavmixer till önskad konsistens. Blanda ner buljong och matlagningsgrädde. För en matigare grönsakssoppan addera valfria grönsaker från gårdagens middag så som lök, kål eller morötter.
Hur får jag mina Rotfrukts strips extra krispiga?
När du sätter in dina frysta rotfrukts strips så kyls ugnen ner, därför är det viktigt att du tillagar rotfruktsstripsen på hög värme i ugnen, runt 225°C. Lägg de frysta rotfrukts stripsen på ett gallerbleck så värmen kommer från både under- och ovanifrån. Salta efter de varit i ugnen.Alltid säsongsgrönsaker i frysen
Frysta grönsaker har många fördelar, de skördas när kvaliteten är som bäst och matsvinnet är i stort sett obefintligt. Genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det enkelt att minska matsvinnet. För i frysen är grönsakerna alltid färska.