Hur tinar jag fryst fisk på bästa sätt?
Att tillaga fryst fisk är inte så svårt som många tror att det är, det är snarare tvärtom. Lägg dina frysta lax- eller torskfiléer i kylen på morgonen så är det redo för att tillagas till middag på kvällen. Det är en skonsam upptiningsprocess för fisken.
Hur tinar jag fryst fisk snabbt?
Har du glömt ta ut fisken från frysen? Ingen fara. Lägg den frysta fisken med förpackning i kallt vatten i cirka 30 min. När fisken har en innertemperatur på -1°C är fisken redo för tillagning. Skulle du vilja skynda på processen ännu mer så ”böj/vricka” på fisken så det bildas en värme som gör att den frysta fisken tinar snabbare.
Kan jag tina fryst fisk i mikrovågsugn?
Att tina upp fisk i mikrovågsugn eller genom att strö över salt är lite svårare eller rättare sagt det är lätt att det går snett. För det är lätt att delar av fisken börjar koka när du värmer i mikro eller att man råkar salta alldeles för mycket. Så känner du dig inte trygg i det så är ovanstående tips bättre.
Hur tillagar jag panerad fisk?
Panerad fisk och fiskpinnar tillagar du bäst direkt från frysen in i ugnen. Tillaga på hög värme så du får en krispig yta, runt 225°C i cirka 20-25 minuter. Tillagas de på för låg värme är det lätt att paneringen blir mjuk. Findus Fiskpinnar går både att tillaga i ugn på 225°C i 10-15 minuter eller steka på medelhög värme i 6-8 minuter.
Tillaga direkt från frysen
Nästan all fryst fisk rekommenderas att tillagas när fisken väl har tinat, men våra Torskfiléer och Ugnsbakade fiskfiléer med sås går att tillaga direkt från frysen in i ugnen.