Ryggfilé av torsk med rödbeta och hasselnötter.
Torsk i kombination med rotsaker, grönkål och hasselnötter är ett härligt vinterrecept att längta efter.
Förberedelser
Tillaga torskryggen med salt och peppar i ugn 150 grader i ca 15 minuter till önskad innertemperatur.
Skala och dela rotsakerna och rödbetorna i mindre bitar och lägg i en ugnssäker form. Ringla på olivolja, salta och peppra och ställ in i ugnen 180 grader i ca 15-20 minuter. Vänd ner grovplockad grönkål.
Skala polkabetan och skiva den tunt på en mandolin. Gör en vinägrett på olja, vinäger, salt och peppar. Slå över vinägretten och låt marinera i ca 15 minuter.
Hacka hasselnötterna grovt. Bryn smöret gyllene och lägg i hasselnötterna.
Servera rotsakerna och rödbeta på botten av tallriken och lägg på den marinerade polkabetan. Bryn bitar av torsken och lägg på rotsaksbädden. Skeda över hasselnötssmöret och garnera med plockade örter.
Dricks!
Servera gärna med bröd.