Förpackning Findus libanesisk falafel
Findus Green Cuisine Falafel gjord på kikärtor är en vegansk produkt som innehåller 88 % grönsaker med smak av lök, vitlök och persilja. Krispig på utsidan samt mjuk och smakrik på insidan. Findus Green Cuisine Falafel är generöst kryddad med persilja och är en naturlig källa till fiber. Stek eller värm falafeln i ugn och servera i pitabröd med en god, kall sås!

Tillaga så här

STEKPANNA
Bryn lite olja i en stekpanna. Värm den djupfrysta falafeln i 14-16 minuter. Vänd ett par gånger.
UGN 225°C
Lägg den djupfrysta falafeln i en ugnssäker form och värm den 18-20 minuter.

Förvaringsinstruktioner

FÖRVARING OCH MINSTA HÅLLBARHET: I frysutrymme (-18ºC eller kallare), se datummärkning. Bör alltid förvaras fryst. Bör ej frysas efter upptining.

Ingredienser

Kokta kikärter 63 %, lök, mannagryn (VETE), rapsolja, persilja 6,4 %, vitlök 1,6 %, bakpulver (E450, E500), salt, spiskummin, stabiliseringsmedel (metylcellulosa), majsstärkelse, kryddextrakt (bl a cayennepeppar). Kan innehålla spår av SELLERI.

Observera att det alltid är innehållsförteckningen och näringsvärdena på förpackningen som gäller. 

Allergeninformation

Gluten

Selleri

Innehåll

energi (kJ) 951 kJ
energi (kcal) 228 kcal
fett 12 g
varav mättat fett 0.8 g
kolhydrat 21 g
varav sockerarter 1.8 g
fiber 4.1 g
protein 6.9 g
salt 1.2 g

Lägg till recension

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

VAD VÅRA KONSUMENTER TYCKER

  • Gluten
    Kan inte äta dessa längre då de innehåller gluten. Kom igen Findus, gör falafeln glutenfri!
  • Bästa falafeln!
    Både den godaste och den falafel som "håller ihop" bäst när man steker den. Många andra varumärkens faller isär och blir mosiga.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Bästa falafeln
    Min absoluta favorit!!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Godaste falafeln
    Tyvärr med gluten, annars toppenbra!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • En blivande favorit
    Goda, inte så torra som falafel kan bli ibland. Kommer att bli en favorit istället för köttbullar. Jag tyckte att de var lagom smak med vitlök, men 18-åringen tyckte inte alls att de smakade mycket vitlök. ;-)
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Fantastiskt god
    Bra alternativ till kött med fantastiskt god smak
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Goda
    Sjukt goda är dom!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Finns alltid hemma
    Perfekt vardagshjälte, bästa falafeln!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Form och smak
    God smak, perfekt form och storlek, ser färgglatt aptitliga ut och faller inte isär vid stekning. Godast stekta i olja.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Barnfavorit
    Sonens favoritmat! Han är 5. Resten av familjen gillar också.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Supergoda!
    Supergoda falafel.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Favoriten!!!
    Tröttnar aldrig på dessa. De är magiska.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Överdrivet med vitlök
    Enligt förpackningen så är det 2 % vitlök i dessa, men det kan omöjligt stämma. Det både luktade och smakade oerhört mycket vitlök om dem. Det var så mycket att jag slängde dem. Varför har ni överdrivit mängden vitlök?
  • Detta är ju inte falafel.
    Av Karin Esevik
    Falafel gör man på blötlagda OKOKTA kikärter. Och inte någonstans på kebab- och falafelbarer vare sig i Sverige, Mellanöstern eller annorstädes smakar falafelbollarna enbart spiskummin, som svenska frysta industrifalaflar gör. Mest smakar de i Mellanöstern, där man kan se barer med en regnbåge av uppskurna falaflar i olika färger och olika smaksättningar, men där tycks de ändå inte dela den svenska fascinationen för just spiskummin, som i matindustri-Sverige anses vara den mest framträdande (typ döljer alla andra smaker) kryddan i såväl mellanösternmat som texmexmat. (I svensk matindustris "indiska" mat får spiskummin dela förstaplatsen med bockhornsklöver.) Något säger mig att spiskummin (och bockhornsklöver, som inte ens går att dölja med en dödlig dos Carolina Reaper) är den krydda som ger mest utslag per viktenhet och krona och att det är därför som svensk matindustri av alla kryddor som kännetecknar olika länders kök tar fasta på just denna del av kryddningen, även om den i ursprungslandet spelar andra- om inte t.o.m. tjugondefiolen. Undvik detta. Det är inte ens falafel, utan gjort på kokta kikärter.
  • Mycket fin falafel
    Stek i olivolja för bäst resultat. Har försökt göra i ugn men det blir inte bra. I övrigt är smak och konsistens i toppklass. Men glöm inte köpa till Tahini.
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.
  • Fruktansvärt gott!
    Min nya favoritmiddag! Så gott och enkelt! Jättegott som falafelrulle i salladsblad!
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.