Tillaga frysta grönsaker på bästa sätt!
Det är lätt att tillaga frysta grönsaker med gott resultat. Börja med att alltid tillaga grönsakerna direkt från frysen så behåller dem sin goda krispighet. Några superenkla sätt som gör grönsakerna extra mumsiga är att ångkoka, ugnsbaka eller grilla i foliepaket.Fler tillagningstips
5 fördelar med frysta grönsaker
1. Frysta grönsaker innehållet inga konserveringsmedel
Eftersom djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara mat på behövs inte konserveringsmedel.
2. Alltid färska grönsaker hemma
Grönsaker fryses ner mycket kort efter skörd, när råvarorna är som bäst - det gör att du alltid kan ha säsongsgrönsaker hemma året om.
3. Näringsvärdet i grönsakerna bevaras
Djupfrysning säkrar grönsakernas vitamin- och mineralinnehåll och är minst lika nyttiga som färska grönsaker.
4. Fryst mat bidrar till att minska matsvinn
Med fryst är det enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen och genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill.
5. Enkelt i vardagen
Frysta grönsaker är vardagshjältens bästa vän. Med frysta grönsaker är det enkelt att skapa en god middag eftersom du alltid har bra och näringsriktig mat till hands.