Fryst majs är god majs!
Vår frysta majs och majskolvar har mild och naturlig sötma. Enkelt att alltid ha hemma i frysen för att snabbt tillaga i kastrull eller mikrovågsugn. Majsen fryses in direkt vid skörd för att bevara den goda smaken och näringsämnena så att du har den bästa majsen året om.Fryst majs
Grilla majskolvar - En riktig klassiker!
Få grönsaker är så klassiska på grillen som majskolvar och de passar lika bra som tillbehör eller som huvudfokus på tallriken. Extra enkelt blir det med frysta majskolvar. Tina majsen och pensla med lite smör eller olja. Lägg sen direkt på grillen och grilla tills de fått en fin färg. Servera majskolvarna med en klick smör och flingsalt eller med en god sås.Recept med grillade majskolvar
Bjud på utsökt god kokt majskolv
Kokta majskolvar med smör och salt älskas av hela familjen. Med frysta majskolvar fixar du det lätt som en plätt! Lägg de djupfrysta majskolvarna i en kastrull. Häll i så mycket kallt vatten att det knappt täcker majskolvarna. Tillsätt lite salt. Koka upp, låt koka 8 minuter och servera.Majskolvar
Majs är det perfekta tillbehöret till tacos!
Den omåttligt populära mexikanska signaturrätten tacos kan serveras med stor variation av tillbehör. Den söta majsen är ett av de mest uppskattade tillbehören och mer eller mindre ett måste, framförallt bland de yngre tacoätarna. Ta del av våra bästa tips och recept för att lyckas med tacos.Recept på tacos
Grilla mer vegetariskt
Är du nyfiken på att grilla mer vegetariskt? Spett gör det busenkelt att lyckas och vanliga tillbehör som grönsaker och svamp blir extra goda på grillen. Bygg smarriga spett med svamp, broccoli och bitar av majskolvar. Lägg till lite grönsaksbullar eller falafel för en komplett måltid.Fler tips för vegetariskt på grillen
Vad är majs?
Majs är ett sädeskorn som började odlas av ursprungsbefolkningar i södra Mexiko för cirka 10 000 år sedan. Idag är majs, näst efter vete och ris, det viktigaste och mest använda kornet i världen. I många sydamerikanska länder utgör majsen basföda där majsen bland annat blir bröd och nachos. Den ingår även i till exempel grytor och röror.I Sverige är vi kanske mest bekanta med majskorn i tacos eller grillade majskolvar. Andra favoriter är majssoppa, majsbröd, majskakor och så klart det populära snackset popcorn som görs genom att värma torkade majskorn i het olja och vänta på att kornen börjar poppa.