Hur tillagas fryst mat på bästa sätt?
För att tillaga fryst mat på bästa sätt gäller det att göra rätt från början. Se till att maten förvaras på rätt sätt och följ alltid instruktionerna på förpackningen. En del fryst mat behöver tinas före tillagning, som naturell fisk, men en hel del av våra rätter tillagas bäst direkt från frysen, t ex våra grönsaker och vegetariska proteiner.Tillaga fryst mat
Varför ska jag frysa mat?
Frysning är ett naturligt sätt att bevara mat. När mat fryses behövs inga konserveringsmedel. Maten får en naturligt lång hållbarhet och behåller ett bra näringsinnehåll. Det blir oftast mindre matsvinn med fryst mat för att man bara tar det man behöver, vilket inte bara är bra för att minska matsvinnet utan även ett plus för miljön!Fler fördelar med fryst mat
Tips för att tina fryst mat
Många av våra rätter behöver inte tinas före tillagning utan kan tillagas direkt från frysen. Men en del fryst mat, som vår torsk behöver tinas före tillagning. Att tina fryst fisk i kylskåp under natten fungera ofta väldigt bra. Samma sak gäller vid upptining i kallt vatten. Undvik att tina maten i varmt vatten eller i mikrovågsugn. Värme ökar nämligen bakterietillväxten.Mer om tillagning av fryst mat