Falafel med ärthummus och feta

Falafel med ärthummus och feta
Green Cuisine
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Falafel med grön ärthummus gjord på svenska ärter

Testa något nytt och spännande ikväll. Servera din falafel i en skål med en grön och härlig ärthummus till, vi lovar att du inte kommer bli besviken. 

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Tillaga quinoan enligt anvisningen på förpackningen, kyl ner och ställ åt sidan.
  3. Hyvla och strimla rödkålen tunt på mandolin eller med en kniv. Lägg i kallt vatten så den blir krispig.
  4. Mixa alla ingredienser till ärthummusen.
  5. Tillaga falafeln enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Fräs chili och vitlök i olivolja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt grönkålen och fräs i cirka en minut tills vätskan dunstar. Rör i ärterna och quinoa och smaka upp med salt.
  7. Lägg ärthummusen i botten på djupa tallrikar. Toppa med grönkålsfräset varvat med rödkålen, smula över fetaost eller veganskt alternativ och strö över korriander. Servera tillsammans med falafeln. 

Dricks!

  • Om du får överbliven hummus kan du servera den på små rostade toastskivor eller till chipsen på fredagsmyset!

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Falafel
150 
g
 
rödkål
2 
tsk
 
hackad chili
2 
st
 
vitlöksklyftor
2 
msk
 
olivolja
200 
g
 
Hackad Grönkål
2 
dl
 
Svenska Ärter
2 
dl
 
quinoafrön
100 
g
 
fetaost
 
eller veganskt alternativ
Färsk koriander
Ärthummus
4 
dl
 
Svenska Ärter
1/2 
vitlöksklyfta
1 
tsk
 
sesamolja
2 
tsk
 
hackad chili
1 
st
 
lime, saft & rivet skal
2 
dl
 
olivolja
salt

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält