Julkryddad falafel med ärtdipp

Julkryddad falafel med ärtdipp
Green Cuisine
5 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Falafel med smak av kanel och en ärtdipp på små fina ärter

Gör något nytt i jul och bjud på julkryddad falafel. Kryddad med ingefära, kanel och kryddpeppar gör att dessa vegetariska bullar funkar minst lika bra på julbordet! Servera med en härlig ärtdipp.

Förberedelser

  1. Koka ärter och låt svalna.
  2. Mixa ihop ingredienserna till ärtdippen och låt den stå en stund i kylen.
  3. Bryn lite olja i en stekpanna. Värm den djupfrysta falafeln i 14-16 minuter. Vänd ett par gånger. Eller så lägger du den djupfrysta falafeln i en ugnssäker form och värmer den 18-20 minuter.

  4. Smaksätt falafeln genom att krydda dem med riven ingefära, kanel och lite nymald kryddpeppar.

Dricks!

  • Servera gärna falafeln direkt.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

 
dl
 
kokta kalla kikärter
 
dl
 
Svenska Små fina Ärter
1 
msk
 
crème fraiche
rivet skal av ½ lime
2 
krm
 
malen spiskummin
2 
krm
 
malen kryddnejlika
Salt och peppar
1 
förpackning
 
Falafel
1-2 cm riven ingefära 
kanel 
lite nymald kryddpeppar 

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält