5 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Falafel med smak av kanel och en ärtdipp på små fina ärter
Gör något nytt i jul och bjud på julkryddad falafel. Kryddad med ingefära, kanel och kryddpeppar gör att dessa vegetariska bullar funkar minst lika bra på julbordet! Servera med en härlig ärtdipp.
Förberedelser
- Koka ärter och låt svalna.
- Mixa ihop ingredienserna till ärtdippen och låt den stå en stund i kylen.
Bryn lite olja i en stekpanna. Värm den djupfrysta falafeln i 14-16 minuter. Vänd ett par gånger. Eller så lägger du den djupfrysta falafeln i en ugnssäker form och värmer den 18-20 minuter.
- Smaksätt falafeln genom att krydda dem med riven ingefära, kanel och lite nymald kryddpeppar.
Dricks!
- Servera gärna falafeln direkt.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
2½
dl
kokta kalla kikärter
2½
dl
Svenska Små fina Ärter
1
msk
crème fraiche
rivet skal av ½ lime
2
krm
malen spiskummin
2
krm
malen kryddnejlika
Salt och peppar
1
förpackning
Falafel
1-2 cm riven ingefära
kanel
lite nymald kryddpeppar