Falafel med spenat & krämig polenta

Ricottabiffar med polenta
Green Cuisine
15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Krämig polenta med spenat och krispig falafel

Ingen inspiration till kvällen middag? Testa att göra detta underbart lyxiga recept på falafel med spenat och krämig polenta. Massor av smaker! För lite extra lyx i vardagen helt enkelt. 

Förberedelser

  1. Koka upp vattnet och buljongtärningen till polentan. Rör i polentagrynen under konstant omröring och sänk värmen. Sjud på svag värme tills grynen är helt mjuk och polentan har en krämig konsistens. 
  2. Tillaga under tiden falafel enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Stek vitlök och chili i olja i cirka 1 minut. Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska dunstat, rör i tomaterna. Sänk värmen och stek i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.
  4. Rör i parmesanosten i polentan. Tillsätt smör och basilika och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
  5. Servera falafel tillsammans med polentan och ringla över spenat- och tomatröran. 

Dricks!

  • Toppa gärna med riven parmesan

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

1 
förpackning
 
Falafel
1/2 
dl
 
olivolja till stekning
1 
st
 
vitlöksklyfta
1 
msk
 
hackad chili
200 
g
 
Bladspenat
250 
g
 
cocktailtomater
15 
g
 
Basilika
salt och nymald svartpeppar
Krämig polenta
1 3/4 
dl
 
polentagryn
7 1/2 
dl
 
vatten
1 
grönsaksbuljongtärning
2 
dl
 
finriven parmesanost
25 
g
 
smör
15 
g
 
Basilika
1 
st
 
citron, pressad saft och rivet skal
salt och nymald svartpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält