15 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Krämig polenta med spenat och krispig falafel
Ingen inspiration till kvällen middag? Testa att göra detta underbart lyxiga recept på falafel med spenat och krämig polenta. Massor av smaker! För lite extra lyx i vardagen helt enkelt.
Förberedelser
- Koka upp vattnet och buljongtärningen till polentan. Rör i polentagrynen under konstant omröring och sänk värmen. Sjud på svag värme tills grynen är helt mjuk och polentan har en krämig konsistens.
- Tillaga under tiden falafel enligt anvisningen på förpackningen.
- Stek vitlök och chili i olja i cirka 1 minut. Tillsätt spenaten och fräs tills all vätska dunstat, rör i tomaterna. Sänk värmen och stek i ytterligare 3-4 minuter. Smaka av med basilika, salt och peppar.
- Rör i parmesanosten i polentan. Tillsätt smör och basilika och smaka av med citronsaft och rivet skal, salt och peppar.
- Servera falafel tillsammans med polentan och ringla över spenat- och tomatröran.
Dricks!
Toppa gärna med riven parmesan
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
förpackning
Falafel
1/2
dl
olivolja till stekning
1
st
vitlöksklyfta
1
msk
hackad chili
200
g
Bladspenat
250
g
cocktailtomater
15
g
Basilika
salt och nymald svartpeppar
Krämig polenta
1 3/4
dl
polentagryn
7 1/2
dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
2
dl
finriven parmesanost
25
g
smör
15
g
Basilika
1
st
citron, pressad saft och rivet skal
salt och nymald svartpeppar