Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Baconstekt torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan
20 min
förberedelsetid
10 min
tillagningstid
4
Serveringar

Baconstekt Torskrygg med quinoa, ruccola och parmesan

Förgyll din sommarbuffé med denna fantastiskt goda torskrygg inlindad i bacon med örtpuré. Servera med quinoasallad med champinjoner, ruccola och parmesan.

 

 

Förberedelser

  1. Hacka alla ingredienserna till örtpurèn fint eller kör ett snabbt varv i mixer tillsammans med olivolja, lägg ihop 2 fiskfiléer mot varandra och gnid på generöst med örtpuren på alla sidor
  2. Linda in fisken i baconskivor till en snygg rulle, upprepa proceduren med filéerna så det blir 2 paket
  3. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och bryn den inlindade torsken så att baconet får en ordentlig stekyta runt om, sätt in stekpannan i ugnen och baka av torsken i ca 6-8 minuter på 150 grader(innertemperatur på ca 50-52ºC grader)
  4. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet
  5. Låt det svalna och fluffa till det med en gaffel , skölj ruccola, skiva champinjonerna tunt och riv osten
  6. Blanda upp quinoan med övriga ingredienser och ett par matskedar olivolja till en stor sallad
  7. Smaksätt med pressad limejuice och svartpeppar
  8. Skär upp torsken i tjocka skivor och servera tillsammans med quinoasalladen

Dricks!

  • Toppa med lite rostade pinjenötter.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

2 
förpackning
 
Torskryggfilé MSC
12 
st
 
skivor bacon
Örtpuré:
30 
g
  
basilika
30 
g
  
persilja
1 
st
 
vitlöksklyfta
1 
dl
 
olivolja
100 
g
 
soltorkade tomater inlagda i olivolja (använd oljan till marinaden)
 
Quinoasallad:
2 
dl
 
quinoa
150 
g
 
champinjoner
50 
g
 
riven parmesan
60 
g
 
ruccola
2-3 
msk
 
olivolja
1 
st
 
lime
svartpeppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält

  • Supergott och fräscht!
    Enkelt och kändes verkligen nyttigt
    Ja, jag skulle rekomendera denna produkt till andra konsumenter.