10 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar
Panerade fiskfiléer serverat med rostad potatis, haricots verts och vaxböner.
Få ingredienser, enkel tillagning och otroligt gott - plåtmat i sin bästa form! Spröda crispies tillagas bäst i ugn, då blir dess unika paneringen extra krispig! Servera med rostad klyftpotatis och frysta grönsaker - enklare blir det inte.
Förberedelser
- Tillaga Findus Spröda Crispies enligt anvisningar på förpackning.
- Dela potatisen i klyftor och krydda med salt och peppar.
- Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt och ringla över lite olja. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen fått en fin krispig yta.
- Addera Haricotsverts och vaxbönor på ugnsplåten med potatisklyftor de sista 6-8 minuter.
- Under tiden potatisklyftorna tillagas i ugn blanda samman smetana, mangochutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
- Låt såsen stå och dra sig ett tag, rör om ett par gånger före servering.
- Rosta solrosfrön och linfrön i en torr stekpanna på hög värme.
- Servera fisken tillsammans med potatisen och bönorna. Strössla över de rostade fröerna. Redo för servering, smaklig måltid!
Tips!
Gör rätten glutenfri: Byt ut Spröda Crispies mot Glutenfri panerad fisk.
Gör rätten laktosfri: Smetana blir laktosfri i processen när den skapas, men var alltid noga med att läsa innehållsförteckningen för att vara på den säkra sidan.
Gör rätten mjölkproteinfri: Byt ut Smetana mot soja/havre fraiche.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
0,5
kilogram
potatis
70
g
mashésallad
2
förpackning
Spröda Crispies
120
Haricots Verts
120
g
Vaxbönor
3
g
curry
4
msk
mango chutney
3
dl
smetana
3
g
vitpeppar
Solrosfrön och linfrön