Panerade fiskfiléer med rostad klyftpotatis 

Fröbakade fiskfiléer med klyftpotatis
10 min
förberedelsetid
30 min
tillagningstid
4
Serveringar

Panerade fiskfiléer serverat med rostad potatis, haricots verts och vaxböner. 

Få ingredienser, enkel tillagning och otroligt gott - plåtmat i sin bästa form! Spröda crispies tillagas bäst i ugn, då blir dess unika paneringen extra krispig! Servera med rostad klyftpotatis och frysta grönsaker - enklare blir det inte. 


Förberedelser

  1. Tillaga Findus Spröda Crispies enligt anvisningar på förpackning.
  2. Dela potatisen i klyftor och krydda med salt och peppar.
  3. Lägg potatisklyftorna på en ugnsplåt och ringla över lite olja. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter tills potatisen fått en fin krispig yta.
  4. Addera Haricotsverts och vaxbönor på ugnsplåten med potatisklyftor de sista  6-8 minuter.
  5. Under tiden potatisklyftorna tillagas i ugn blanda samman smetana, mangochutney och curry. Smaka av med salt och peppar.
  6. Låt såsen stå och dra sig ett tag, rör om ett par gånger före servering.
  7. Rosta solrosfrön och linfrön i en torr stekpanna på hög värme.
  8. Servera fisken tillsammans med potatisen och bönorna. Strössla över de rostade fröerna. Redo för servering, smaklig måltid!

Tips!

  • Gör rätten glutenfri: Byt ut Spröda Crispies mot Glutenfri panerad fisk

    Gör rätten laktosfri: Smetana blir laktosfri i processen när den skapas, men var alltid noga med att läsa innehållsförteckningen för att vara på den säkra sidan. 

    Gör rätten mjölkproteinfri: Byt ut Smetana mot soja/havre fraiche.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

0,5 
kilogram
 
potatis
70 
g
 
mashésallad
2 
förpackning
 
Spröda Crispies
120 
Haricots Verts
120 
g
 
Vaxbönor
3 
g
 
curry
4 
msk
 
mango chutney
3 
dl
 
smetana
3 
g
 
vitpeppar
Solrosfrön och linfrön

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält