Halstrad torskfilé med gubbröra på blomkål, ansjovis & ägg

Halstrad torskfilé
10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Halstrad torskfilé med smakrik gubbröra

Härligt frasig fisk med smakrik gubbröra på bland annat blomkål och anjovis. Med denna lättlagade torskrätt kan du också enkelt fiskelyckas med middagen.

Förberedelser

  1. Tina fisken ca 20 minuter i kallt vatten.
  2. Koka potatis och blomkål. Låt svalna.
  3. Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen
  4. Tärna potatisen och kvarta blomkålsbuketterna
  5. Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint
  6. Hacka rödlöken och dill fint. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill
  7. Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Smaksätt med salt och vitpeppar
  8. Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra
  9. Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
  10. Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen
  11. Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.

Dricks!

  • Addera färsk dill på toppen.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

 
Torsk:
4 
filéer
 
Fina filéer av torsk MSC
 
(1 förpackning innehåller 3 st filéer)
fint rågmjöl till panering
smör
neutral rapsolja
salt och vitpeppar från kvarn
 
Gubbröra:
4 
st
 
potatis
250 
g
 
Blomkål
3 
st
 
ägg
125 
g
 
ansjovis
1 
st
 
rödlök
1 
dl
 
gräddfil
3 
msk
 
Äkta Majonnäs, burk
1 
msk
 
grov senap
1 
knippe dill
 
salt och vitpeppar från kvarn

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält