10 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Halstrad torskfilé med smakrik gubbröra
Härligt frasig fisk med smakrik gubbröra på bland annat blomkål och anjovis. Med denna lättlagade torskrätt kan du också enkelt fiskelyckas med middagen.
Förberedelser
- Tina fisken ca 20 minuter i kallt vatten.
- Koka potatis och blomkål. Låt svalna.
- Koka äggen 6 minuter, skala och hacka äggen
- Tärna potatisen och kvarta blomkålsbuketterna
- Låt ansjovisen rinna av och hacka den fint
- Hacka rödlöken och dill fint. Blanda gräddfil, majonnäs, grov senap, rödlök och dill
- Vänd ner ägg, potatis, blomkål och ansjovis. Smaksätt med salt och vitpeppar
- Panera fisken lätt i rågmjöl, salta och peppra
- Stek fisken vackert gyllenbrun i en stekpanna med rapsolja och en kula smör i ca 3-4 minuter på varje sida
- Vänd den då och då och ös fisken med smöret under stekningen
- Servera den nystekta torskfilen med gubbröra.
Dricks!
Addera färsk dill på toppen.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
Torsk:
4
filéer
Fina filéer av torsk MSC
(1 förpackning innehåller 3 st filéer)
fint rågmjöl till panering
smör
neutral rapsolja
salt och vitpeppar från kvarn
Gubbröra:
4
st
potatis
250
g
Blomkål
3
st
ägg
125
g
ansjovis
1
st
rödlök
1
dl
gräddfil
3
msk
Äkta Majonnäs, burk
1
msk
grov senap
1
knippe dill
salt och vitpeppar från kvarn