Honungsgrillad lax med bulgur zucchini, kikärter och örtsås
Green Cuisine Bulgurmix är det snabba och enkla tillbehöret som hjälper dig att få din tallrik lite grönare. Ett smart val när tiden är knapp och man fortfarande vill få i sig en välbalanserad kost.
Förberedelser
Lägg laxen på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form
Ringla honung över laxen, salta och peppra efter smak.
Tina laxen och sätt ugnen på 200 grader.
Grilla laxen mitt i ugnen i ca. 20 minuter eller tills laxen fått en fin gyllene färg.
Stek upp Bulgurmix i en het stekpanna. Krydda efter smak.
Picklade gulbetor
Blanda ihop kallt vatten, socker och ättika i en skål. Låt stå tills sockret lösts upp och blanda runt.
Skala och skär gulbetor i tunna skivor. Gärna med hjälp av en mandolin.
Lägg skivorna i lagen och låt stå i ca 30 min före servering.
Grön örtsås:
Blanda ner resterande av créme fraichen.
Lägg hälften av créme fraichen i en skål och mixa ihop med majonnäs, finhackad vitlök och basilika till en slät sås.
Smaka av med salt och peppar.
Dricks!
- Till Veggie Sides passar det utmärkt med härliga gröna röror och såser av ärter.