15 min
förberedelsetid
12 min
tillagningstid
4
Serveringar
Ugnsbakad kolja med körsbärstomater och basilika
Fisk är en vardagsfavorit för många. Varför inte prova ett nytt recept nästa gång du ska laga en god fiskrätt? En underbart god ugnsbakad kolja med en härlig blandning av körsbärstomater och basilika.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Skär tomaterna grovt.
- Tvätta och riv med lätt hand zesten (det yttersta gula skalet) av 2 citronerna.
- Skiva vitlöksklyftorna ytterst fint.
- Plocka bladen från basilikan.
- Rör samman olivolja, citronzest, vitlök, honung, basilikan samt salt i en skål, och rör om. Vänd i tomaterna.
- Lägg ut ett ark bakplåtspapper i en långpanna och bred ut tomatblandningen mitt på.
- Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem ovanpå tomaterna.
- Riv zest av den sista citronen jämnt över fisken.
- Låt fisken gå klart i ugnen, ca 8-12 minuter eller tills 52°c i mitten av filéerna, beroende på fiskfiléernas tjocklek.
Dricks!
- Servera med couscous, bulgur, pasta eller någon form av potatis.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
4
st
Filéer av kolja
500
g
körsbärstomater
3
st
citroner
3
st
vitlöksklyftor
2
st
krukor basilika
3
msk
olivolja
1
msk
flytande honung
1
Salt
några drag från svartpepparkvarnen