Ugnsbakad kolja med puy linser och rödvinsvinägrett

Ugnsbakad kolja med linser och bladspenat
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Nyttigt, gott och enkelt. Testa att laga ugnsbakad kolja med puy linser och rödvinsvinägrett redan idag.

Förberedelser

  1. Sätt ugnen på 175C.
  2. Finhacka den gula löken och fräs den i olivolja tills den mjuknat men inte tagit färg. Slå på linser och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Portionera koljan, salta runtom och vänd den i matolja. Sätt in den i ugnen tills en termometer visar en innertemperatur på 52C.
  4. Ansa vårlöken och skär i tunna slantar. Dela gurkan på bredden och hyvla den med potatisskalare. Använd inte den vattniga mittenbiten.
  5. Häll av linserna. Blanda med vårlök, gurka och spenat. Spara några spenatblad till garnityr.
  6. Hetta upp olivolja och rödvinsvinäger. Låt inte vinägern koka. Salta och peppra.
  7. Servera koljan på linssalladen. Ringla över den varma rödvinsvinägretten. Garnera med spenatblad.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

500 
g
 
Filéer av kolja
1 
msk
 
olivolja
1 
st
 
gul lök
3 
dl
 
puy linser
1 
msk
 
matolja
1/2 
knippe vårlök
1 
st
 
gurka
1 
paket
 
färsk spenat
3 
msk
 
olivolja
1 
msk
 
rödvinsvinäger
Salt och peppar

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält