15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Nyttigt, gott och enkelt. Testa att laga ugnsbakad kolja med puy linser och rödvinsvinägrett redan idag.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 175⁰C.
- Finhacka den gula löken och fräs den i olivolja tills den mjuknat men inte tagit färg. Slå på linser och koka enligt anvisningarna på förpackningen.
- Portionera koljan, salta runtom och vänd den i matolja. Sätt in den i ugnen tills en termometer visar en innertemperatur på 52⁰C.
- Ansa vårlöken och skär i tunna slantar. Dela gurkan på bredden och hyvla den med potatisskalare. Använd inte den vattniga mittenbiten.
- Häll av linserna. Blanda med vårlök, gurka och spenat. Spara några spenatblad till garnityr.
- Hetta upp olivolja och rödvinsvinäger. Låt inte vinägern koka. Salta och peppra.
- Servera koljan på linssalladen. Ringla över den varma rödvinsvinägretten. Garnera med spenatblad.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
500
g
Filéer av kolja
1
msk
olivolja
1
st
gul lök
3
dl
puy linser
1
msk
matolja
1/2
knippe vårlök
1
st
gurka
1
paket
färsk spenat
3
msk
olivolja
1
msk
rödvinsvinäger
Salt och peppar