15 min
förberedelsetid
5 min
tillagningstid
4
Serveringar
Pocherad fisk med räkor och spenat
Ett snabbt och enkelt fiskrecept som tar mindre än 10 min att tillaga. Rätten är gjord med våra goda filéer av torsk. Servera fisken med färska räkor och citrondoftande spenat.
Förberedelser
- Sjud filéerna försiktigt i lätt saltat vatten, ca 4-6 min, använd gärna termometer, vi rekommenderar en temperatur på 54 grader
- Hacka schalottenlöken och fräs i 1 msk olivolja
- Blanda i tinad bladspenat, lättcrème fraiche och det rivna citronskalet
- Smaksätt med salt och peppar och låt spenatcrèmen bli varm
- Lägg den pocherade fisken på en bädd av spenatcrème och dekorera med räkor och färsk dill
Dricks!
Servera med kokt potatis för en matigare rätt.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
400
g
Torskfilé MSC
1
msk
olivolja
2
dl
lättcreme fraiche
1
st
finhackad schalottenlök
1 1/2
msk
finrivet citronskal
1
tsk
Salt
1
krm
peppar
450
g
Bladspenat
2
dl
skalade räkor till garnering
färsk dill för dekoration