Thaisoppa med torsk, ingefära och lime

Fisksoppa med torsk, ingefära och lime
15 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar

Thaisoppa på asiatiskt vis med torsk, ingefära och lime

Med smaker som kokosmjölk, ingefära och lime tar denna soppa dig direkt till Asien! Den är dessutom enkel och snabb att laga. Toppa soppan med härliga kryddor som persilja och koriander.

Förberedelser

  1. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök
  2. Skär och portionera torskrygg i grova bitar
  3. Ringla olivolja och en klick smör i en kastrull och lägg i lök, vitlök, ingefära och gurkmeja. Fräs det i ett par minuter, tills löken blir mjuk
  4. Häll på kokosmjölk, vatten, limejuice, och salta., låt koka ihop i ca 6-8 minuter
  5. Lägg i torskbitarna och låt soppan sjuda lugnt i ytterligare 5-7 minuter på svag värme, tills torsken känns spänstig och klar.

  6. Smaka av med hackad koriander, persilja och några droppar tabasco

Dricks!

  • Servera gärna med lite bröd.

Ingredienser

Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

Ingredienslista

800 
g
 
Torskryggfilé MSC
2 
st
 
vitlöksklyftor
2 
st
 
schalottenlökar
2 
st
 
lime
25 
g
 
Ingefära
800 
ml
 
kokosmjölk
3 
dl
 
vatten
1 
dl
 
koriander
1 
dl
 
persilja
1 
tsk
 
gurkmeja
några droppar tabasco
1 
tsk
 
Salt
olivolja och smör till stekning

Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

Ange lite extra information:
* Obligatoriska fält
* Obligatoriska fält