Smörstekt kolja med krispigt bacon och ärtmos
Smörstekt kolja med bacon och ärtpotatismos är precis lika gott som det låter! Pricken över i:et är det smakrika kaprissmöret. Testa detta enkla men supergoda receptet redan idag.
Förberedelser
Krydda fiskfiléerna med salt och lägg på hushållspapper så överflödigt vatten försvinner.
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Mixa ärterna hastigt så att det fortfarande är lite bitar kvar.
Strimla och stek baconen knaprig på medelvärme. Lägg på ett fat med hushållspapper.
Häll av och ånga av potatisen. Tillsätt 25 g smör, mjölk, dill och salt. Vispa till ett fluffigt mos och vispa ner ärterna. Ställ åt sidan med ett lock på.
Stek fisken cirka 3–4 minuter på varje sida i hälften av smöret och tillsätt resterande smör och kapris mot slutet och ös över fisken.
Servera fisken tillsammans med ärtmoset och kaprissmöret.
Dricks!
Toppa gärna med lite pepparrot.