20 min
förberedelsetid
20 min
tillagningstid
4
Serveringar
Lättpanerad torsk med franska örter, ärtpesto och syrade morötter
Frasiga fiskfiléer är ett perfekt sätt att få barnen att äta mer fisk. Frasiga på utsidan och rika på Omega 3 på insidan. Har ett lågt innehåll av mättat fett och är även ett perfekt alternativ för dig som vill äta lite sundare.
Förberedelser
Ärtpesto:
- Lägg ärterna i en skål tillsamman med olivolja, riven parmesanost, finhackad vitlök och basilika och mixa med hjälp av en stavmixer.
Koka upp ärter hastigt i saltat vatten.
Smaka av med salt och peppar.
Syrade morötter:
- Strimla morötter med hjälp av en potatisskalare och lägg ner i lagen.
- Blanda ihop lagen i en skål och pressa ner citronsaft.
Ställ in i kylen och låt stå i ca 30 min före servering.
Lättpanerad Fiskfiléer & Veggie Sides
Stek upp Veggie Sides och krydda efter smak.
Lägg lättpanerade fiskfiléer på bakplåtspapper och sätt in i ugnen enligt anvisningar på förpackning.
Servera lättpanerad torskfiléer med Veggie Sides, ärtpesto och syrade morötter.
Dricks!
- En snabb och enkel middag till familjen när tiden är knapp. Ärtpeston och syrade morötter går utmärkt att förbereda dagen innan.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
1
förpackning
2
förpackning
Ärtpesto:
1
förpackning
Svenska Små fina Ärter
1
dl
olivolja
g
parmesanost
st
vitlöksklyfta
1
kruka
basilika
Salt och peppar
Syrade morötter:
2
dl
vatten
1
dl
socker
1/2
dl
ättika
1/2
st
citron