Torskrygg, rödbetspesto, quinoa & pumpa

Torskrygg med Veggie Sides
20 min
förberedelsetid
35 min
tillagningstid
4
Serveringar

Torskrygg, rödbetspesto, quinoa & pumpa

En middag där rödbetspeston står i centrum. Börja med rödbetspeston, in med torsken i ugnen så sköter den sig själv och Veggie Sides går snabbt att steka upp i panna. Glöm inte att krydda torskryggen och Veggie Sides för att få upp smakerna. 

Förberedelser

    Rödbetspesto:

    1. Skala och skär rödbetor i klyftor och lägg på ett bakplåtspapper.

    2. Ringla över lite olivolja och salta och peppra rödbetorna. 
    3. Rosta rödbetorna i ugn i ca 20 min på 225 grader.

    4. Låt rödbetorna svalna.

    5. Lägg rödbetorna i en skål och mixa ihop med riven parmesan, nötter, finhackad vitlök, olivolja och pressad lime.
    6. Smaka av med salt och peppar.

    Torskrygg:

    1. Tina torskryggsfiléerna och sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg torsken i en ugnsäkerform och ringla över lite olivolja. Salta och peppra efter smak.

    Veggie Sides:

    1. Stek upp Veggie Sides enligt anvisningar på förpackning.

    2. Servera rödbetspeston till den varma torskryggen med Veggie Sides.

    Dricks!

    • Rödbetspesto funkar lika bra att servera till grillad kyckling, falafel eller till laxfiléer.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    2 
    förpackning
     
    Torskryggfilé MSC
    4 
    st
     
    rödbetor
     
    Rödbetspesto:
    2 
    msk
     
    olivolja
    1 
    förpackning
     
    100 
    g
     
    parmesanost
    1 
    dl
     
    cashewnötter
    1-2 
    st
     
    vitlöksklyftor
    1/2 
    st
     
    lime
    Salt och peppar

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält