20 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar
Ugnsbakad lax med potatis och örtyoghurt
Detta fantastiska sommarrecept är både lätt, fräscht och klimatsmart. Ugnsbakad lax med dillslungad potatis och örtyoghurt, ni hör ju hur gott det låter! Passar utmärkt till både vardags och fest!
Förberedelser
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg över laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra. Tillaga i ugn till att den här färdig, ca 10 minuter.
- Tina och torka av laxfiléerna, pensla sedan dem med rapsolja, Hetta upp en stekpanna och stek laxen till att den har fått en fin stekyta.
Dillslungad potatis med rädisor
Koka potatis i saltat vatten i ca 20 minuter.
Hacka dill och hyvla rädisor tunt.
Blanda potatisen med rapsolja, dill, salladsmix och rädisor. Salta och peppra efter smak.
Örtsås
Hacka dill och gräslök, rör sedan ner dem i yoghurten tillsammans med cestat citronskal och honung. Rör om.
Dricks!
Servera gärna ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter. Se receptet här.
Ingredienser
Findus-produkt(er) som behövs för detta recept
Ingredienslista
500
g
2
msk
rapsolja
salt och peppar
Dillslungad potatis med rädisor:
1
kilogram
potatis
70
g
rädisor
25
g
dill, färsk
150
g
salladsmix
2
msk
rapsolja
Salt och peppar
Örtsås:
2
dl
turkisk yoghurt
15
g
dill, färsk
15
g
gräslök, färsk
0,5
st
citronskal
1
msk
honung
salt och peppar