Lax i ugn med dillslungad potatis och örtyoghurt

Lax i ugn med dillslungad potatis
20 min
förberedelsetid
25 min
tillagningstid
4
Serveringar

Ugnsbakad lax med potatis och örtyoghurt

Detta fantastiska sommarrecept är både lätt, fräscht och klimatsmart. Ugnsbakad lax med dillslungad potatis och örtyoghurt, ni hör ju hur gott det låter! Passar utmärkt till både vardags och fest!

Förberedelser

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Lägg över laxen i en ugnsfastform. Salta och peppra. Tillaga i ugn till att den här färdig, ca 10 minuter.
    3. Tina och torka av laxfiléerna, pensla sedan dem med rapsolja, Hetta upp en stekpanna och stek laxen till att den har fått en fin stekyta.

    Dillslungad potatis med rädisor

    1. Koka potatis i saltat vatten i ca 20 minuter.

    2. Hacka dill och hyvla rädisor tunt.

    3. Blanda potatisen med rapsolja, dill, salladsmix och rädisor. Salta och peppra efter smak.

    Örtsås

    1. Hacka dill och gräslök, rör sedan ner dem i yoghurten tillsammans med cestat citronskal och honung. Rör om.

    Dricks!

    • Servera gärna ihop med grillad sparris med parmesan och pinjenötter. Se receptet här.

    Ingredienser

    Findus-produkt(er) som behövs för detta recept

    Ingredienslista

    500 
    g
     
    2 
    msk
     
    rapsolja
    salt och peppar
    Dillslungad potatis med rädisor:
    1 
    kilogram
     
    potatis
    70 
    g
     
    rädisor
    25 
    g
     
    dill, färsk
    150 
    g
     
    salladsmix
    2 
    msk
     
    rapsolja
    Salt och peppar
    Örtsås:
    2 
    dl
     
    turkisk yoghurt
    15 
    g
     
    dill, färsk
    15 
    g
     
    gräslök, färsk
    0,5 
    st
     
    citronskal
    1 
    msk
     
    honung
    salt och peppar

    Lagade du det här receptet? Lämna oss en recension!

    Ange lite extra information:
    * Obligatoriska fält
    * Obligatoriska fält